NNSA's Blog

Cybersecurity...

RT-ICT-Media-Hoffmann

Kennis van Cybersecurity alléén is niet genoeg.

Artikel ©IT Executive van november 2019:


Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder. Dit geldt niet alleen op technisch, maar zeker ook op menselijk vlak. Social engineering-technieken worden vernuftiger en het vraagt steeds meer van de mens om daar weerbaar tegen te zijn. Het antwoord van de meeste bedrijven is een awareness-programma, maar dit werpt in de praktijk maar zeer beperkt zijn vruchten af. Wat kun je doen om de gewenste gedragsverandering wél te bewerkstelligen?

Dat was het onderwerp van een rondetafel bij Hoffmann Cybersecurity. De hoofspreker tijdens dit evenement was Hans Schuil, CFO bij Royal Cosun, een internationaal agro-foodconcern met vierduizend medewerkers. Aan de hand van het programma dat Hoffmann daar heeft opgezet, gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over de menselijke kant van security.

Lees hier het volledige artikel…

Lees meer...

Geen Protocol voor thuiswerken...

thuiswerken

Minder dan de helft van de Nederlandse organisaties heeft een protocol voor thuiswerken.

Artikel ©IT Executive van november 2019:

Een ruime meerderheid (86%) van de kantoormedewerkers in Nederland heeft de mogelijkheid om op afstand te werken. Driekwart van de kantoormedewerkers maakt hier daadwerkelijk gebruik van. Toch heeft slechts 47 procent van de betrokken organisaties hiervoor een protocol waarin is vastgelegd aan welke regels medewerkers zich moeten houden. Daarop duidt een enquête in opdracht van Box.

Zonder heldere regels lopen organisaties risico’s op het gebied van dataprivacy en -beveiliging. Vier op de tien werknemers zeggen wel eens bestanden te sturen naar hun privé e-mail om op afstand te werken en werk af te ronden. Bijna een kwart heeft wel eens bestanden op hun privécomputer geplaatst. Uit een recente steekproef van de Consumentenbond blijkt dat pakweg een op de drie particuliere computers onveilig is vanwege ongewenste, gevaarlijke of verouderde software.

“Werknemers zijn de eerste lijn in dataprivacy en -beveiliging om datalekken te voorkomen”, zegt Dan Farkas, VP EMEA Sales van Box. “Werkgevers moeten hun werknemers daarom voorzien van heldere richtlijnen voor werken op afstand en werknemers de technische middelen bieden, waarmee ze veilig kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van de voordelen van het werken op afstand.”

Lees hier het volledige artikel…

Lees meer...

Binnenkort hier...

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Lees meer...
 Pag. 1 / 1 
Ik wil per email reageren op deze Blog middels onderstaand formulier:
Auto Reply
Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen z.s.m. contact met U op.

Signature (Supports HTML)
Met vriendelijke groet,
Niek Noordegraaf